2016. május 3., kedd

Április

április
január, február, március

Nálunk otthon minden hónapban egy új manó és új virág/termés/szín érkezik az évszakasztalra, amit a kisfiunk nagy várakozással és lelkesedéssel fogad.
Ilyenkor a reggeli sétánk előtt az évszakhoz/közelgő ünnephez kapcsolódóan szoktunk egyet énekelni, és egy mesét olvasni (mostanában a Kerek esztendő könyvből), ezután az évszakasztalunk mellé ülve beszélgetünk róla, hogy mit hozott az április: esőt, szelet, ibolyát, krókuszt... újhagymát :)) Ezzel a kis szokással jól indul a nap... a hónap :)


MESE AJÁNLÓ
Tavasz ébredése idején:
- A fehérke és a hold
- Az aranytulipán
- A kiskondás
- Pirosbúbocska
- A nyúl meg a sün
- Három nyúl
KÖNYVAJÁNLÓ

KEREK ESZTENDŐ - GYERMEKEKKEL AZ ÉVKÖRÖN ÁT
Kertészkedés • Mesék, dalok • Receptek • Kézműves munkák
 
"Könyvsorozatunkban bemutatjuk az évkör egyes időszakainak jelenségeit, sajátosságait a természetben, az emberi életben és ötleteket adunk azok megéléséhez otthonunkban, kertünkben. Kitérünk az adott évköri szakaszhoz tartozó néphagyományokra, szokásokra, ünnepekre is. Minden időszakhoz ajánlunk játékokat, meséket, dalokat, kézműves tevékenységeket, ház körüli ötleteket és hasznos életviteli tanácsokat.

Elsősorban szülői segítségnek szánjuk a könyvet, célja, hogy gyermekeinkkel otthoni környezetben is újra és újra végigélhessük az évkör visszatérő folyamatait, változásait, ezáltal alakítva családi életünket is. Olyan lehetőségeket kívánunk nyitni, amelyek színt viszek a szülői lét monotonitásába és megfelelő alternatívát nyújtanak egyre inkább elembertelenedő, természettől elszakadó világunkban."
kerekesztendo tavasz oldal1
http://www.napfenyes.hu/kiadvanyaink/kerek-esztendo/kerek-esztendo-gyermekekkel-az-evkoron-at-tavasz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése